Bem-Bir-Sen İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİ BAŞLADI

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜSEM), Mahalli İdareler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (Bem-Bir-Sen) iş birliği ile İzmir'in Kiraz ilçesinde düzenlenen "Etkili İletişim ve Beden Dili Semineri" büyük ilgi gördü. Kiraz Belediyesi çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen faaliyete eğitimci olarak, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Baştan katıldı.

Seminerde yerel yönetimler personelinin, onlardan hizmet alan vatandaşlarla ilişkilerine yönelik iletişim becerilerinin artırılması amaçlandı. Yüz yüze iletişim kodlarının kültürel arka planı, iletişimde etkinliği artırma metotları, sözlü iletişimin temel ilkeleri ve beden dili kodlarının etkili kullanımı başlıca konu başlıkları oldu.

Söz konusu iş birliği protokolü çerçevesinde, Üniversitemiz ve Bem-Bir-Sen organizasyonu aracılığıyla düzenlenecek benzeri faaliyetlerin Türkiye çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor. Eğitimler etkili iletişim, yerel yönetimler mevzuatı, yerel yönetimler maliyesi, kurumsal kimlik çalışmaları, yerel yönetimlerde halkla ilişkiler, yerel siyaset, finansal okuryazarlık gibi birçok temayı kapsayacak. Hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim teknikleri kullanılarak, yerel yönetimler çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimine katkı verilmeye çalışılacak.