II. ANNE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI KEP ATTI

Slider

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (MCBÜSEM) Manisa’ya her alanda katkı sunarak, Üniversitemizin şehrin üniversitesi olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. Bu çerçevede Yunusemre Belediyesi iş birliği ile ikincisi gerçekleştirilen Anne Üniversitesi’nden mezun olan anneler için mezuniyet töreni düzenlendi.

12 Temmuz 2017 tarihinde Üniversitemiz Sinema Salonunda düzenlenen törene; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur ile İdris Avşar, MCBÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın, Yunusemre Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel ve Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, öğretim üyeleri, Anne Üniversitesi’nden mezun olan anneler ile yakınları ve basın mensupları katıldı.

MCBÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın törende yaptığı konuşmada, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ile Yunusemre Belediyesi arasında yapılan bir protokolle 2016 yılında başlayan “Anne Üniversitesi” ile çok güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. Karğın, annelere beş hafta boyunca girişimcilik, finansal okur-yazarlık, çocuk bakımı, medya okur-yazarlığı, aile ekonomisi gibi toplumun olmazsa olmazı olan ve annelerin mutlaka bir sonraki kuşağa aktarması gereken eğitimleri verdiklerini söyledi.

Bu sene Anne Üniversitesi’nin ikincisini gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Doç. Dr. Karğın, “Bütün annelerimiz, anne adaylarımız çok başarılı bir eğitim dönemi geçirdi. Bugün, MCBÜSEM’in kalite standartlarına göre düzenlenmiş sertifikalarını bu güzel mezuniyet töreni ile dağıtmak için toplanmış bulunuyoruz. Eğitimin bu seviyeye gelmesinde katkıları olan başta Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye, Anne Üniversitesi’nin derslerini veren değerli öğretim üyelerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bütün ağır sorumluluklarından fırsat bulup Anne Üniversitesi’ni başarıyla tamamlayan annelere ve anne adaylarına sunuyorum” dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, sosyal hizmetler konusunda insanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplumun özellikle dezavantajlı gruplarına, eğitim başta olmak üzere çeşitli yardımlarının sürekli devam ettiğini ifade eden Başkan Dr. Çerçi, “Eğitimin yaşı yok, eğitimin sınırı yok, eğitimin ufku açık ve sonsuz. İnsanımızın, toplumumuzun her konuda eğitilmeye, eğitimden sonra da bunların uygulanmasına ihtiyacımız var. Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türk toplumunu yeniden ayağa kaldıracaksak, yeni bir medeniyet inşasına yol vereceksek, böyle bir misyonla tarih sahnesine yeniden çıkacaksak, toplumumuzu her yönüyle eğitmemiz gerekiyor. Kültürümüzü, medeniyetimizi, geçmişimizi ve gelecek vizyonumuzu gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Gelecek nesilleri daha kültürlü, daha donanımlı, daha vicdanlı, daha akıllı, daha merhametli ve daha şefkatli bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor.
Devletimiz bize pek çok imkanlar vermiş. Belediyeler, üniversiteler ve diğer kurumlar olarak, bu devletin ilelebet var olması için bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Geleceğimizi bugünden inşa etmeliyiz. Geleceğin nesillerini yetiştirecek anneleri daha çok önemsemeliyiz” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ise, her sosyal toplum içinde kadına yüklenmiş olan bir takım görevler olduğunu ifade ederek, “Annelik sadece çocuk doğurmakla olup biten bir şey değildir. Toplumun temel yapısı ailedir. Eğer biz içinde bulunduğumuz toplumun daha ileri gitmesini istiyorsak, kadının rolünü daha aktif bir yere çekmemiz gerekiyor. Üniversite sadece eğitim-öğretim verilen bir yer değildir. Üniversite aynı zamanda topluma karşı hizmetin de yürütüldüğü yerdir. Siz üniversite olarak araştırmalar yapıp toplumun hizmetine sunamıyorsanız, yapmış olduğunuz bilim sadece o sınırlar içinde kalıyorsa, bu iş amacına ulaşmaz. Biz, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile birlikte bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Bilal Gümüş, anneler ve anne adaylarına hitap ederek, “Anne Üniversitesi’nde ekonomi, çevre ve sağlık gibi konularda edinmiş olduğunuz bilgileri kendiniz kullanacaksınız ve özellikle kız çocuklarınıza aktaracaksınız ki toplumun yapısı çok daha farklı olsun. Her zaman için vizyonunuz, misyonunuz ve ilkeleriniz olsun, ilkeleriniz sizin alışkanlıklarınız olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mezuniyet töreni Anne Üniversitesi’nde ders veren üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Tülin Canbay, Doç. Dr. Mahmut Karğın, Doç. Dr. Selhan Özbey, Doç. Dr. Koray Kayalıdere, Yrd. Doç. Dr. Burak Özdoğan ve Arş. Gör. Tuna Can Güleç’e çiçeklerinin takdim edilmesi, Anne Üniversitesi’ni başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan 55 anneye mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep atma ile sona erdi.